11/23/2009

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Ένωση Ελλήνων Νομικών συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, που είναι μεθαύριο 25 Νοεμβρίου 2009.

Σε ανακοίνωσή της προς το κοινωνικό σύνολο η Ένωση Ελλήνων Νομικων τονίζει:

Πρέπει να ενωθούμε όλοι για να θέσουμε
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.


Πρέπει να αποδίδουμε την οφειλόμενη
ΤΙΜΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

Η βία κατά των γυναικών αποτελεί ένα επαίσχυντο έγκλημα.
Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών είναι ένα φαινόμενο, στο οποίο καμία απολύτως ανοχή δεν είναι ανεκτή (ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ) και δεν είναι ποτέ αποδεκτό, σε καμιά περίπτωση και σε καμιά περίσταση, με καμιά μορφή, με καμιά αιτιολογία ή δικαιολογία.
Η Ένωση Ελλήνων Νομικών πάντοτε πρωτοπόρος καλεί όλους, άντρες και γυναίκες, σε άμεση συνένωση για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών σε όλα τα μέρη του κόσμου.
Η θέση της Ένωσης Ελλήνων Νομικών είναι ότι πρέπει να μιλήσουμε και να αντισταθούμε, γιατί η σιωπή και η αδιαφορία είναι συνενοχή.
Καλούμε την κυβέρνηση, τις γυναίκες της Ένωσης Ελλήνων Νομικών και τις γυναίκες της Ένωσης Πολιτών "Φίλοι της Ένωσης Ελλήνων Νομικών", όλες τις γυναίκες, τους νέους ανθρώπους, τα μέσα ενημέρωσης, να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια σε αυτό το απαράδεκτο για τον Ανθρώπινο Πολιτισμό φαινόμενο (μια πανδημία πιο νοσηρή από την πανδημία της ασθένειας).
Η Ένωση Ελλήνων Νομικών ήδη συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Ban Ki-moon με τίτλο ""UNite to End Violence against Women".


ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Ελλάδα πρέπει άμεσα:
1. Να αναδομήσει θεσμικά και να αναμορφώσει λειτουργικά το νομοθετικό πλαίσιο για την πρόληψη και καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας.
Tο νομοθετικό πλαίσιο είναι ατελέστατο και απρόσφορο, ατελέσφορο και αλυσιτελές και δίνει την εντύπωση πρόχειρου και ευκαιριακού νομοθετικού προσχήματος για την αποφυγή ουσιαστικής αντιμετώπισης του επαίσχυντου και απαράδεκτου φαινομένου.
Καλούμε την Κυβέρνηση της Ελλάδας να δημιουργήσει ένα ορθό, λειτουργικό και αποτελεσματικό νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της ενδοικογενεαικής βίας.
2. Να διαμορφώσει λειτουργικό και αποτελεσματικό νομοθετικό πλαίσιο για την ριζική αντιμετώπιση της απαξιωτική αντιμετώπιση και την κακοποίηση της γυναίκας στους εργασιακούς χώρους.
3. Να επικυρώσει άμεσα τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη δράση κατά της εμπορίας ανθρώπων (Council of Europe Convention on Action against Trafficking in Human Beings). Τα περισσότερα θύματα της εμπορίας ανθρώπων είναι γυναίκες και παιδιά.
Καλούμε την Κυβέρνηση της Ελλάδας να προβεί χωρίς καμιά απολύτως καθυστέρηση στην επικύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη δράση κατά της εμπορίας ανθρώπων.
Η Ελλάδα, μήτρα του Πολιτισμού, πρέπει να αποτελεί το παράδειγμα και το υπόδειγμα της προσήκουσας ΤΙΜΗΣ
ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
σε όλα τα πεδία και τα επίπεδα.