12/17/2009

Η Ένωση Ελλήνων Νομικών ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ και στην προστασία του ΚΛΙΜΑΤΟΣ

Η Ένωση Ελλήνων Νομικών συμμετείχε ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου στην παγκόσμια εκστρατεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών "Seal the Deal" και ο Πρόεδρός της Γιώργος Συλίκος συνυπέγραψε την "Climate Petition" προς τους ηγέτες του κόσμου, με σκοπό να υπογράψουν μια ορθή, δίκαιη και αποτελεσματική συμφωνία για το κλίμα στην διάσκεψη της Κοπεγχάγης.

Η Ένωση Ελλήνων Νομικών πάντοτε πρωτοπόρος διεκδικεί δυναμικά την Ποιότητα Ζωής των Ελλήνων και όλων των ανθρώπων και στον τομέα του κλίματος και νοιώθει ιδιαίτερη ικανοποίηση, που, έστω και καθυστερημένα, άλλοι φορείς αφυπνίσθηκαν και θυμήθηκαν ότι έπρεπε να συμμετάσχουν στην παγκόσμια εκστρατεία για την κλιματική αλλαγή.
H ανάγκη να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα και να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες δράσεις για μια ορθή και αποτελεσματική κλιματική λύση είναι επιτακτική.
Η Ένωση Ελλήνων Νομικών υποστήριξε και υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ για ορθή και αποτελεσματική συμφωνία για το κλίμα, η οποία θα συντελέσει στην προστασία του πλανήτη μας και στην επίτευξη της ευημερίας των πολιτών σε όλα τα πολυσύνθετα πεδία και επίπεδα, που έχουν σχέση με το περιβάλλον.
Η κλιματική αλλαγή διακυβεύει το μέλλον του πλανήτη, το μέλλον όλων των λαών και
των επόμενων γενεών, το μέλλον όλων μας, και πρέπει καθημερινά να υψώνουμε στεντόρεια φωνή για να αποτραπεί η επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής, που τείνει
να καταστεί μη αναστρέψιμη, με καταλυτικές συνέπειες για τον πλανήτή μας γενικά
αλλά και για την Ελλάδα (που βασίζεται μόνον στην Φύση της) ειδικότερα.