12/09/2009

Διακήρυξη της Ένωσης Ελλήνων Νομικών ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

[με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
που εφέτος εστιάζεται στη μη - διάκριση (non-discrimination)]

Η Ένωση Ελλήνων Νομικών τάσσεται ρητά και κατηγορηματικά εναντίον οποιασδήποτε διάκρισης μεταξύ των Ανθρώπων, η οποία βασίζεται στην εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την φυλή, το φύλο, την θρησκεία, το χρώμα, την γλώσσα, τις πολιτικές ή κοινωνικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την περιουσία, την κοινωνική ή οικονομική κατάσταση, την αναπηρία, την γέννηση, ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση.
Η Ένωση Ελλήνων Νομικών είναι μια ανθρώπινη κοινότητα ελεύθερη και απαλλαγμένη
από οποιεσδήποτε διακρίσεις μεταξύ των Ανθρώπων (Discrimination-Free Community).
Εάν είστε θύμα οποιασδήποτε διάκρισης μπορείτε να προσφύγετε και να καταφύγετε στην Ένωση Ελλήνων Νομικών.

Οι θέσεις μας είναι:
Όλοι οι Άνθρωποι γεννώνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξία, στην αξιοπρέπεια και στα δικαιώματα και καμιά διάκριση δεν υπάρχει και δεν πρέπει να εμφιλοχωρεί μεταξύ τους.
Οι ανθρώπινες κοινωνίες πρέπει να βασίζονται στις αρχές της αξιοπρέπειας και της ισότητας, που ενυπάρχουν σε όλα τα ανθρώπινα όντα, και στον σεβασμό και την τήρηση των δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών όλων, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ως προς την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την φυλή, το φύλο, την θρησκεία, το χρώμα, την γλώσσα, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την περιουσία, την κοινωνική ή οικονομική κατάσταση, την αναπηρία, την γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση.
Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και έχουν δικαίωμα ίσης προστασίας από τον νόμο, ενάντια σε κάθε διάκριση και σε κάθε παρώθηση προς διάκριση.
Καμία δικαιολογία για φυλετικές ή άλλες διακρίσεις δεν μπορεί να υπάρξει και έναντι των διακρίσεων δεν υπάρχει καμία ανοχή (μηδενική ανοχή).
O ρατσισμός και η μισαλλοδοξία είναι φαινόμενα παντελώς αδικαιολόγητα.
Οι διακρίσεις επηρεάζουν καταλυτικά, παρακωλύουν και διακωλύουν όλα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά, πολιτικά).
ΣΙΩΠΗ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ.

Σ’ αυτό το πλαίσιο θέσεων και αρχών η Ένωση Ελλήνων Νομικών αγωνίζεται ενάντια στις διακρίσεις, στις προκαταλήψεις, στον ρατσισμό και στον ολοκληρωτισμό οποιουδήποτε είδους και ενεργεί για την πρόληψη, αποφυγή και αποτροπή των παντός είδους διακρίσεων.

Η Ένωση Ελλήνων Νομικών έχει και εφαρμόζει αυστηρότατη Πολιτική Μη Διακρίσεων (Non Discrimination Policy).
Κάθε άνθρωπος, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ως προς την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την φυλή, το φύλο, την θρησκεία, το χρώμα, την γλώσσα, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις του, την περιουσία, την κοινωνική ή οικονομική κατάστασή του, την αναπηρία, την γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση, μπορεί να γίνει μέλος της Ένωσης Ελλήνων Νομικών και της Ένωσης Πολιτών Φίλοι της Ένωσης Ελλήνων Νομικών.

Κάθε άνθρωπος, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ως προς την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την φυλή, το φύλο, την θρησκεία, το χρώμα, την γλώσσα, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις του, την περιουσία, την κοινωνική ή οικονομική κατάστασή του, τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση, μπορεί να απευθυνθεί και να προσφύγει ή να καταφύγει στην Ένωση Ελλήνων Νομικών και θα αντιμετωπισθεί με πλήρη και απόλυτη Ισότητα και με το ίδιο αμέριστο ενεργό ενδιαφέρον.
Η Ένωση Ελλήνων Νομικών δεν κάνει καμία απολύτως διάκριση εξαιτίας του πολιτικού, νομικού ή διεθνούς καθεστώτος της χώρας από την οποία προέρχεται ο Άνθρωπος, είτε πρόκειται για χώρα ή εδαφική περιοχή ανεξάρτητη, υπό κηδεμονία ή υπεξουσία ή που βρίσκεται υπό οποιονδήποτε άλλον περιορισμό κυριαρχίας.

Ελάτε όλοι να ενωθούμε σε μια αδιάσπαστη και άθραυστη ανθρώπινη αλυσσίδα και να θέσουμε τέλος στις διακρίσεις.
Εάν είστε θύμα οποιασδήποτε διάκρισης μπορείτε να προσφύγετε και να καταφύγετε στην Ένωση Ελλήνων Νομικών.